Rengör din hud

Att rengöra och vårda sin hud är den absoluta grunden till en välmående och bra hy. 

Steg ett

Det första och viktigaste steget i en bra hudvårds rutin är effektiv, daglig rengöring, med för din hudtyp lämpade produkter. Detta är primärt i en hudvårds rutin för att nå önskade resultat. Välj en rengöringsprodukt som tar bort, make-up, smuts och miljöföroreningar effektivt, men skonsamt, och viktigast av allt – som passar just din hud typ.

Oavsett vilken sorts rengörings produkt du använder rekommenderar vi alltid att avsluta med ett ansiktsvatten för att återställa hudens pH-balans, sluta porerna och förbereda huden att tillgodogöra sig kommande produkter maximalt. Ansiktsvatten lämnar hyn återfuktad, fräsch och balanserad. Även här är det viktigt att produkten är väl passande din hy.

Morgon och kväll

Om man har tvättat huden ordentligt på kvällen så räcker det att man använder ansiktsvatten på morgonen för att fräscha upp huden, förbereda den på vård och låta huden behålla sitt naturliga skydd som den byggt upp under natten. Låt gärna ansiktsvattnet torka in något innan du går vidare med nästa steg.

Runt ögonen

Eftersom huden runt ögonen är tunn och känslig och inte har samma tjocklek och porstorlek som resten av ansiktet rekommenderas att du använder ögonkräm eller serum. Applicera ögonkräm morgon och kväll innan ansiktskrämer och/eller serum. Huden runt ögonen mår som bäst då den blir återfuktad flera gånger om dagen.

Olika hudtyper

Olika hudtyper behöver olika former av vård, även om personligt tycke om smak. Gemensamt för alla hudtyper är att de behöver en produkt som vårdar och skyddar. Det är det sista steget i din hudvårdsrutin och du kan behöva endast en ansiktskräm, olja eller serum, eller så behöver du två produkter som tillsammans ger din hud vad den behöver. En dagcreme tillgodoser din hys specifika behov under dagen och fyller ytterligare en, minst lika viktig funktion, den skyddar effektivt mot yttre påfrestningar.

Under natten är hudens cellbildning som aktivast. Det är därför viktigt att hitta en nattcreme som bäst vårdar just din hy så att du kan vakna med ökad vitalitet och lyster i hyn. Ta gärna hjälp av en hudterapeut när du väljer dag- och nattcreme. Utöver att hitta rätt typ av produkt för just din hy kan en hudterapeut även ge råd och tips om vad som gäller hur hudvårdsrutinen/produkterna med fördel kan ändras under året med årstiderna och annat.

Salongsbehandling

Utöver den dagliga vården mår huden naturligtvis väl av att få lite extra uppmärksamhet, helst en till två gånger i veckan, det är betydelsefullt att använda produkter speciellt framtagna för särskilda behov för att komplettera och ytterligare stimulera önskat resultat samt skämma bort din hud med en mask. För att nå absolut bästa resultat, oavsett din hudtyp, rekommenderar vi att ha en djuprengörande salongsbehandling var åttonde vecka. 

Boka tid för behandling

Registrera dig på länken nedan för snabbare bokningar och få bekräftat via din e-post. Vi påminner dig dagen innan om din behandling via SMS.


Boka tid för din behandling!     Boka