Långvarigt resultat

För att uppnå ett långvarigt resultat krävs några upprepade vaxningsbehandlingar utan att du rakar dig emellan. Dina hårstrån har olika växtfaser. En vaxning håller i sig i cirka fyra till sex veckor. När hårstråna börjar växa efter en vaxning är de mycket mjukare än utväxten efter en rakning. Har man vaxat en längre period och inte rakar emellanåt brukar hårväxten minska något för de flesta. Man får inte mer/ökad hårväxt efter vaxningar.

Längd och peeling

Hårstråna ska ha en viss längd för att resultatet ska bli så bra som möjligt. Vid vaxning av ben, armar, rygg bör hårstråna vara minst fem millimeter långa. Vid vaxning av bikinilinje/haka/överläpp samt armhåla kan utväxten vara maximalt fem millimeter. Dagen innan en benvaxning är det lämpligt att peela benen med en kroppspeeling. Detta gör att ytsmuts och döda hudceller försvinner så att man får ett bättre resultat. Peeling är bra även innan ryggvax och ansiktsvax. Tänk på att använda en mildare peeling till ditt ansikte. Det finns peelingprodukter som är för både ansikte och kropp, fråga oss så får du hjälp med vilket preparat du ska använda.

Efter en vaxning

Tänk på att man efter en vaxning ej bör duscha inom de närmsta timmarna, helst inte förrän dagen därpå. Man bör inte heller inom dessa timmar "fingra" på det vaxade området, använda kräm eller parfym där och inte bada i klorerade bad på ungefär 24 timmar. Detta är för att hårsäckarna är öppna och huden känslig för beröring och smuts. Det kan uppstå inflammation i hårsäckarna i vissa fall.

Man bör ej sola de närmsta dagarna, helst inte på en vecka. Det kan vara bra att veta om man planerar en vaxning innan en solsemester. När man vistas i solen efter vaxning måste solskydd användas (vilket man alltid bör ha för att skydda din hud).

Boka tid för behandling

Registrera dig på länken nedan för snabbare bokningar och få bekräftat via din e-post. Vi påminner dig dagen innan om din behandling via SMS.


Boka tid för din behandling!     Boka