Hej!

Vi är Lagunen
Hud & Kroppsvård

Här finner du alla våra behandlingar

Behandlingar

Phibrows - Microblading

PhiBrows är det senaste inom Microblading och är en unik microbladingteknik som har fått stor genomslagskraft därav sitt högkvalitativa resultat.

PhiBrows är en semi-permanent tatuering av ögonbrynen där formen av brynen beräknas enligt ansiktets egna morfologi och den gyllene phi-formeln, det matematiska skönhetsidealet som tillämpats i flera hundra år.

PhiBrows ger ett naturligt och vackert resultat då estetiken anpassas efter kundens egna ansikts-symmetri. Vid behandlingen används manuella verktyg och högkvalitativa pigment. Pigmenten i PhiBrows kallas för PhiColour och är helt fria från cancerframkallande kemikalier. Phicolor-pigmenten försvinner naturligt ifrån huden efter cirka 2-3 år och lämnar varken ärr eller missfärgningar på huden.

Det är en perfekt behandling för dig som vill testa på en semi-permanent ny look på dina bryn.

I klassiska ögonbrynstatueringar kan svarta pigment efter några år få en grönaktig nyans och bruna pigment en rödaktig nyans – med PhiBrows slipper du detta.

Kosmetisk pigmentering är en semi-permanent tatuering (även kallad handmetoden eller 3D) med stråteknik för ett naturtroget utseende. Ser fantastiskt naturligt ut!

Pigmentering är till för att tillsätta strån där det saknas i samma färg som de befintliga strån. För ett naturligt, tidlöst och harmoniskt resultat!

Antiage

Borttagning av hudvårtor, fibrom etc
Borttagning av hudvårtor, fibrom, skintags och seborroiska keratoser etc. Priset är per 1-5 st, alltså tag bort upp till 5 st för samma pris (1 000 kr sedan 200 kr st/. Eller 295 kr för 1 st. Återbesök ingår, om det behövs, konsultation ingår. 

Borttagning av fibromer/skin tags
Fibrom består av bindvävsceller samt kollagen och är ofarligt, dock kan vissa uppfatta Fibromer som kosmetiskt störande. Fibrom kan se ut som hudfärgade flikar, eller som ett utstående födelsemärke utan pigment.

Om fibrom / skin tags
Fibrom består av bindvävsceller samt kollagen och är ofarligt, dock kan vissa uppfatta Fibromer som kosmetiskt störande. Fibrom framträder oftast när man passerat 30- årsgränsen och orsaken bakom varför fibromer uppkommer är oklart.

Frysbehandling
Vi har olika alternativ för att avlägsna fibroner; Accurett pen, som är en frysbehandling som avlägsnar olika godartade hudförändringar så som pigmenteringar, åldersfläckar och Jett Plasma som med ljus alstrar värme som skonsamt bränner. 

Kemisk peeling

Indikationerna är åldrad eller livlös hud, linjer, akne-ärr och bristningar. Vi väljer mellan 15 - 20 % av denna kraftfulla TCA- peel. Flagning följer efter våra mediumdjupa peels så de ska inte göras tätt inpå sociala event. Ta gärna en receptfri värktablett innan du kommer då denna bränner ganska rejält under ett par minuters tid. Kan upprepas upp till fyra ggr på grov hud.

Ansiktsbehandling

AHA/BHA Behandling ”Syrabehandling” För dig med problemhud. Behandlingen anpassas efter om du har oren/acne- hy, pigmentfläckar eller fina linjer. engöring/peeling, syrapensling, ansiktsmask, dagcreme, ögoncreme, UV-skydd. Kur om 6-9 behandlingar ca 1 ggr/vecka rekommenderas.

Kroppsbehandling

AHA/BHA RYGGBEHANDLING - Syrabehandling med pensling för ryggen. Har du oren hud med acne på ryggen är detta något för dig. Rengöring med peeling, pH-balanserande lotion, Syrapensling, porrengöring, renande mask, acnegel.

Händer

MANIKYR CLASSIC Form och längdjustering, polering, nagelbad, nagelbandsvård, handmassage, lackning, vårdande nagelolja, och handcreme.

Massage Lina

Svensk klassisk massage med mer inriktning mot idrottsmassage. Behandlingen inleds med mjukare tekniker för att successivt övergå till mer djupgående massage.
  • Gör spända muskler mjuka och elastiska
  • Ökar blodcirkulationen i musklerna
  • Ökar utsöndringen av vätska och slaggprodukter
  • Har god effekt på träningsvärk
  • Ökar lymfcirkulationen
  • Motverkar ärrbildningar efter skador i muskelvävnad och andra mjukdelar
30 min 495,00 kr

Naglar

Förstärkning av egna naglar.

Vaxning

Vaxning
För att få tillfredställande resultat bör håret vara minst 4 mm långt, detta motsvarar ca 2 veckors utväxt.

Innan vaxning
Smörj ej in huden innan vaxningen. Fett på huden gör det svårare för vaxet att fästa på hårstråna.

Låt bli att raka mellan vaxningarna. När man vaxar växer håret ut mjukt, det blir glest och resultatet håller sig i ca fyra veckor. Rakar man får man stubb, eftersom man skär av håret i stället för att rycka upp det med roten.

Tänk på att det kanske inte blir silkeslent de första gångerna du vaxar, det kan finnas korta hår kvar som ännu inte blivit långa nog att komma med i vaxet.

Olika tillväxtfaser
Hår har olika tillväxtfaser och växer i cykler. Detta innebär att håren växer omlott så att vi inte är hårfria respektive håriga i perioder. Detta gör också att man ibland kan uppleva att håret kommer tillbaka snabbare efter behandling en gång och långsammare vid ett annat behandlingstillfälle. Det beror helt enkelt på i vilken fas merparten av håren befann sig i vid det tillfället.

Efter vaxning
Inga bad i klorerat vatten, träning eller solning på ca ett dygn efter vaxning. Klor kan irritera hårsäckarna och det kan dessutom finnas bakterier i pooler som kan ge röda prickar. Vid träning svettas vi och saltet irriterar hårsäckarna.

Att undvika solen första dygnet är Absolut viktigt att följa! När vi ryckt upp håret med roten är hårsäcken öppen. Om vi solar direkt på de öppna hårsäckarna kan vi bränna dem. Detta kan leda till irritation, svullnad och röda prickar som tar lång tid att försvinna.

Vid brasiliansk vaxning gäller inga samlag på ett dygn. Huden i underlivet är känslig och extra mottaglig för infektioner. Det är därför viktigt att låta huden vila. Området kan dessutom vara lite ömt efter vaxningen.

Direkt efter behandlingen smörjs en antiseptisk och lugnande creme på det behandlade området. Det är bra att fortsätta med detta hemma i sju- tio dagar efter behandling, speciellt om du tidigare har haft problem med inåtväxande hår med hårsäcksinflammation. Använd inte produkter på det nyvaxade området om vi inte rekommenderar det. Fråga oss om du känner dig osäker. Parfymer och vissa oljor kan verka hudirriterande och detta är extra viktigt om det är i ansiktet du vaxat eller intima delar.

Det finns tillfällen då du bör undvika brasiliansk vaxning
  • Vid infektion av svamp, virus eller bakterier
  • Om du har sår, sprickor eller blåsor i underlivet
  • Efter förlossning (tills initialblödningen är över och eventuella sår, sprickor har läkt).
  • Om du har menstruation går det bra, så länge du använder tampong

IPL

Intensivt pulserande ljus
Permanent hårreducering, behandling av pigmentfläckar, behandling av ytliga blodkärl, hudföryngring.

Bokning
IPL behandlingar bokas via telefon då status måste fastställas genom att se över problemområden, hudstatus etc.

Ögon

Färgning av bryn 20 min 190,00 kr